Dit prijzengeld is er voor Oranje te verdienen op het EK 2024

Dit prijzengeld heeft Oranje tot dusver verdiend op het EK 2024

27 juni om 08:50
Laatste update: 27 juni om 08:50

Op het EK 2024 ligt er een prijzenpot van 331 miljoen euro klaar voor de deelnemende landen. De UEFA heeft de verdeling van het prijzengeld bevestigd. Dat prijzengeld is hetzelfde als vier jaar geleden. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke bonussen het Nederlands elftal kan opstrijken, naar mate het verder komt in het toernooi.

Wat kan Oranje verdienen op het EK?

Oranje kan sowieso rekenen op een deelnamevergoeding van 9,25 miljoen euro. Voor elke gewonnen groepswedstrijd krijgen teams een bonus van 1 miljoen euro, terwijl een gelijkspel 500.000 euro oplevert. Bij kwalificatie voor de achtste finales komt daar nog eens 1,5 miljoen euro bij. Voor de kwartfinales en halve finales bedraagt de bonus respectievelijk 2,5 miljoen en 4 miljoen euro. Door het behalen van vier punten én kwalificatie voor de knock-outfase heeft Oranje in totaal dus al 12,25 miljoen euro bij elkaar gesprokkeld.

Hoe veel geld verdient de winnaar van het EK 2024?

De vice-Europees kampioen ontvangt een extra betaling van 5 miljoen euro, terwijl de uiteindelijke winnaar van het toernooi nog eens 8 miljoen euro ontvangt. Hierdoor kan het maximumbedrag dat een team kan verdienen, mits alle groepswedstrijden worden gewonnen, oplopen tot 28,25 miljoen euro.

Deze verdeling is door de UEFA vastgesteld en blijft gelijk aan de verdeling tijdens het EK 2020. Met deze financiële prikkels hoopt de UEFA een spannende en competitieve eindronde te garanderen.

Prijzengeld EK

Deelnamevergoeding: 9,25 miljoen euro
Winst in de poulefase: 1 miljoen euro
Gelijkspel in de poulefase: 500.000 euro
Deelname aan de achtste finale: 1,5 miljoen euro
Deelname aan de kwartfinale: 2,5 miljoen euro
Deelname aan de halve finale: 4 miljoen euro
Runner-up: 5 miljoen euro
Winnaar: 8 miljoen euro