Deze Oranje-aanvaller heeft na het Eredivisie-seizoen doorgetraind voor het EK

Deze aanvaller doet er alles aan om fit bij Oranje te verschijnen
29 mei om 07:18

Brian Brobbey heeft na het Eredivisie-seizoen doorgetraind met Steven Bergwijn om fit te blijven voor Oranje. Hij wil zich nu bewijzen en een plekje krijgen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal op het EK in Duitsland.

Brobbey besloot na het eind van het seizoen van Ajax niet op vakantie te gaan. Hij trainde individueel met ploeggenoot Steven Bergwijn. "Ik heb vorige week ook doorgetraind, al waren we al klaar met Ajax. Samen met Steven Bergwijn, gewoon voor onszelf. Ik voel me nu fit, voel me top," aldus Brobbey in een interview met NU.nl.

Brobbey heeft het afgelopen seizoen een ontwikkeling doorgemaakt bij Ajax. Eerder werd hij bijna altijd voor het eind van de wedstrijd gewisseld, maar dit seizoen speelde hij vaker de volle negentig minuten. "Af en toe waren er wel pijntjes. Maar mijn lichaam is gewend geraakt aan veel wedstrijden in korte tijd," zegt hij. Brobbey hoopt in Zeist een plek in de definitieve EK-selectie af te dwingen, ondanks dat hij tot nu toe slechts één interland heeft gespeeld voor het Nederlands elftal.

De spits van Ajax wil zich verder ontwikkelen door te trainen met spelers uit de Premier League. "Ik train hier met jongens uit de Premier League, daar wordt sneller gehandeld dan in de Eredivisie. Dat maakt mij scherper. Ik wil ook op dat niveau komen. Ja, ik heb zin om goals te maken. Het moet een succesvol toernooi worden."

Brobbey maakte vorig jaar oktober zijn debuut voor Oranje in een wedstrijd tegen Griekenland. Op het EK zal hij moeten concurreren met Memphis Depay en Wout Weghorst. Ondanks de onzekerheid over zijn selectie, blijft Brobbey optimistisch. "Ik merk het wel. Ik weet dat ik dit team kan helpen," vertelt de 22-jarige spits aan de rand van het trainingsveld in Zeist.