'Waardeloos' Ajax-seizoen: voor deze competitie is Brobbey volgens Akpom gemaakt

Chuba Akpom denkt dat Brian Brobbey voor de Premier League is gemaakt
23 mei om 08:01

Chuba Akpom denkt dat collega Brian Brobbey gemaakt is voor de Premier League. De spits van Ajax vertelt daarnaast in gesprek met De Telegraaf dat hij en de club een waardeloos seizoen hebben doorgemaakt.

Akpom kwam afgelopen zomer naar Ajax als beoogd concurrent van Brobbey, maar moest het dit seizoen voornamelijk doen als invaller. De Engelsman is onder de indruk van de Oranje-international, die in de media in het verleden al aan de Premier League is gelinkt.

"Brian heeft een geweldig seizoen gehad. In het seizoen dat wij hebben gehad, is het moeilijk om de spits te zijn. Je staat op een eiland. En echt: ik heb nog nooit een speler gezien die zo veel schoppen krijgt als Brian", begint Akpom, die de Premier League wel wat vindt voor zijn concullega. "Wat hij voor het team heeft betekend, is niet te beschrijven. Hij kan een hele defensie gek maken. Met zijn potentie, kracht, snelheid en scorend vermogen lijkt hij gemaakt voor de Premier League."

Akpom eindigde in zijn eerste seizoen als vijfde met Ajax, wat wel voorronde Europa League oplevert. Dat is te weinig volgens de voormalig spits van onder meer Arsenal. "Dat is het enige positieve dat we uit dit seizoen kunnen halen. Verder was het waardeloos. Dit is Ajax en wij horen om de bovenste plaatsen te spelen. Komend seizoen krijgen we de kans iets recht te zetten."