Vincent Kompany is de nieuwe trainer van Bayern München

Bayern München heeft eindelijk beet en presenteert Kompany als nieuwe trainer

29 mei om 17:02

Vincent Kompany trainer wordt de nieuwe hoofdcoach van Bayern München, zo wordt gemeld op de clubkanalen. De Duitse grootmacht heeft een akkoord bereikt met Burnley over de overgang van de Belgische trainer.

Bayern München heeft na verschillende afwijzingen van trainers nu wel beet. Der Rekordmeister presenteert Kompany als nieuwe trainer van de ploeg. De club bereikte eerder deze week een akkoord met de trainer over een contract voor drie seizoenen. Burnley ontvangt volgens verschillende media een vergoeding van twaalf miljoen euro.

Kompany stond eerder aan het roer bij Anderlecht en Burnley. Met Burnley degradeerde hij uit de Premier League. Toch heeft Bayern er vertrouwen in dat zijn manier van werken past bij de club. Bayern had een teleurstellend seizoen waarin het landskampioenschap werd misgelopen. In de Champions League bleek Real Madrid te sterk.

Eerder probeerde Bayern trainers als Xabi Alonso, Hansi Flick en Ralf Rangnick te strikken, maar zonder succes. Nu gaat de club voor Kompany. Bayern hoopt met de Belg weer aan te kunnen sluiten bij de top.

Kompany kent de Bundesliga van zijn tijd bij Hamburger SV. Zijn vloeiende Duits wordt als een groot voordeel gezien door de clubleiding van Bayern. Ook zal Kompany zijn staf meenemen, waaronder voormalig voetballer Craig Bellamy. Als speler kwam Kompany uit voor Anderlecht, HSV en Manchester City. Bij Burnley bracht hij de ploeg naar de Premier League, maar degradeerde dit seizoen opnieuw. Bayern is ervan overtuigd dat Kompany de juiste man is om de club weer naar de top te brengen.