Dit zegt Klopp over zijn opvolger bij Liverpool

Klopp sprak met Arne Slot over Liverpool: 'Hij is een goede vent'

29 mei om 10:58
Laatste update: 29 mei om 11:03

Jürgen Klopp heeft bevestigd dat hij heeft gesproken met Arne Slot en een aantal van zijn stafleden over de toekomstige rol van Slot bij Liverpool. Klopp deelde deze informatie tijdens een emotionele afscheidsavond met de Liverpool-fans.

Klopp, die nog enkele dagen de manager van Liverpool blijft, maakte er zoals altijd een grappige opmerking van toen hem gevraagd werd naar zijn gesprek met Slot. "Het was k*t!" zei hij lachend, om vervolgens toe te voegen: "Hij is een goede vent, we hadden een heel goed gesprek. Een heel goed gesprek."

De Duitse manager bevestigde dat hij vrijwel iedereen in het nieuwe staff heeft gesproken. "Hij is een goede manager, een hele goede manager," aldus Klopp. Slot had eerder deze maand aangegeven dat hij Klopp om advies zou bellen en het is duidelijk dat het gesprek heeft plaatsgevonden.

Tijdens het afscheidsevent van Klopp werd de naam van de Nederlandse coach niet vaak genoemd, maar er was wel tijd voor een goede lach over het niet winnen van de vier prijzen in het seizoen, zo zogeheten quadruple. Klopp grapte over de hoge verwachtingen voor een nieuwe manager die instapt na een seizoen waarin het team net de quadruple heeft gewonnen.

Klopp benadrukte dat de basis er is voor Slot en zijn team om mee verder te gaan. Sipke Hulshoff zal toetreden als assistent van Slot, terwijl Ruben Peeters de rol van hoofd fysieke prestaties van het eerste team zal overnemen.