Dit is het type speler dat Ajax wilt gaan aantrekken

Ajax zoekt versterking: club gaat voor nieuwe rechtsbuiten de transfermarkt op

29 mei om 11:15

Ajax-directeur Marijn Beuker heeft een tipje van de sluier opgelicht over de zoektocht naar nieuwe spelers. Ajax kijkt voor de rechtsbuiten naar een type als Antony of David NeresVoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken voor je op een rij.

Beuker werkt samen met hoofdscout Kelvin de Lang aan spelersprofielen. "Toen duidelijk werd dat ik naar Ajax zou gaan, heb ik regelmatig met Kelvin in Schotland afgesproken. Daar konden we duidelijk maken wat nou de Ajax-speler is", vertelt Beuker in de Pantelic Podcast.

Trainer Francesco Farioli is nauw betrokken bij de plannen. "Je hebt drie verschillende variaties van de rechterspits. Wat betekent dat voor de balans? Afgelopen weekend hebben we dat grondig doorgenomen met Francesco. Vanuit daar ga je zoeken", legt Beuker uit. Hij benadrukt dat de juiste balans cruciaal is. "Wie staat er op tien, wie staat er op zes, wat is jouw rechtsback? Dat is de teambalans die je wil."

De zoektocht naar een nieuwe rechtsbuiten heeft topprioriteit bij Ajax. De club moet echter eerst afscheid nemen van grootverdieners die niet renderen. Pas dan kan het team van Farioli versterkt worden. Beuker legt uit dat alles begint met het samenstellen van spelersprofielen en het analyseren van de eigen ploeg en de benodigde rollen.

Volgens Beuker zoekt Ajax naar dynamische spelers aan de zijkant, zoals Neres en Antony. "Je zoekt een type Neres of een type Antony. Iemand die vrijkomt achter de laatste linie of zichzelf vrijmaakt in de laatste linies", aldus Beuker.