Koeman hoopt nog altijd op Frenkie de Jong: 'Het gaat goed, Polen is reëel'

Ronald Koeman over Frenkie de Jong
29 mei om 16:45

Ronald Koeman heeft nog altijd de goede hoop dat Frenkie de Jong op tijd fit is voor het duel met Polen. De FC Barcelona middenvelder is al een tijd uitgeschakeld met een enkelblessure. Zijn herstel gaat nog altijd volgens plan.

Tijdens de Clásico tegen Real Madrid viel De Jong uit met een op het oog ernstig ogende enkelblessure. Per brancard verliet hij het veld en al snel ging het gerucht dat De Jong het EK aan zich voorbij moest laten gaan. Dat bleek niet waar te zijn, maar het begin van het EK komt wel te vroeg.

Wat zegt Koeman over de blessure van De Jong?

"Het gaat volgens plan", concludeert Koeman op zijn persconferentie waarin hij toelichting geeft op zijn 26-koppige selectie. "Hij wordt behandeld door Joep Mous, een van de fysio's, die al een periode lang met Frenkie werkt. Hij komt zich hier zaterdag melden. Dan hebben we een duidelijker beeld, maar het gaat goed. Laat ik het zo zeggen."

Dat De Jong van de partij is tijdens de eerste groepswedstrijd lijkt voor Koeman nog niet geheel uitgesloten. "Ja, daar ik ga ik wel vanuit. Maar ik weet niet voor hoelang hij inzetbaar is."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!