Deze twee Oranje-internationals missen de oefeninterland tegen Canada

Teun Koopmeiners en Tijani Reijnders missen oefeninterland
29 mei om 17:00
Laatste update: 29 mei om 17:06

Ronald Koeman heeft in de oefenwedstrijd tegen Canada niet de beschikking over Teun Koopmeiners en Tijani Rijnders. Beide spelers sluiten pas later aan bij de selectie van Oranje. Een inhaalwedstrijd en een oefenwesdtrijd zijn daarvoor de oorzaak.

Op zaterdag 2 juni zal het Nederlands elftal wederom bij elkaar komen om de voorbereiding richting het EK 2024 te starten. Koeman zal dat niet met zijn volledige selectie kunnen doen, want naast de geblesseerde Frenkie de Jong en Donyel Malen zullen ook Reijnders en Koopmeiners niet aanwezig zijn. Koeman geeft beide spelers extra vrij.

Waar Malen nog moet spelen in de Champions League-finale speelt Reijnders in Australië een oefenduel met AC Milan en Koopmeiners moet met Atalanta nog een inhaalduel spelen tegen Fiorentina. "Beide jongens komen pas op 7 juni", concludeert Koeman op zijn persconferentie. "Nu hebben ze een aantal dagen rust en komen zij uitgerust binnen."

Op donderdag 6 juni speelt Nederland een oefenduel in De Kuip tegen Canada. Vier dagen later volgt het uitzwaaiduel tegen IJsland. Voor dat duel zal Koeman wel de beschikking hebben over de twee middenvelders. Op zondag 16 juni opent Oranje het EK tegen Polen.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!