Dit schrijven de Griekse kranten over de Conference League-winst van Olympiakos

Dit schrijven de Griekse kranten over de Conference League-winst van Olympiakos

30 mei om 06:51

Op een avond vol spanning en drama in Athene wist Olympiakos de Conference League te winnen door in de verlenging Fiorentina met 1-0 te verslaan. De enige treffer van de wedstrijd kwam van Ayoub El Kaabi in de 116e minuut. Daags na de historische zege zet VoetbalNieuws.nl voor je op een rij wat er in de Griekse kranten wordt geschreven.

Griekse kranten over Conference League-winst Olympiakos

'Elke generatie heeft een verhaal, voor Olympiakos gaat dat over de leeuwen van Mendilibar'

Gazzetta schrijft vol lof over de prestatie van Olympiakos en beschrijft de finale als een weerspiegeling van het hele seizoen. "Niets doet er meer toe. De kansen, het balbezit, de statistieken, de expected goals. De eerste en de tweede helft, de verlenging. Niets. De finale van Nea Filadelfia is geschiedenis: Olympiakos werd de eerste Griekse ploeg die een Europese beker wint op het niveau van de mannen", aldus Gazzetta. "Olympiakos stond rechtop. Ze klemden hun tanden op elkaar en gingen in de aanval. Even voor het einde, toen de druk het grootst was, kwam de beslissende treffer. Het stond al die tijd in hun achterhoofd: het zou El Kaabi zijn."

De krant benadrukt het heroïsche karakter van de overwinning. "Elke generatie heeft een verhaal dat ze doorgeeft aan de volgende. Voor Olympiakos zal dat verhaal nu gaan over de leeuwen van Mendilibar."

Vijf Europese tickets voor Griekenland vanaf 2025/2026

Proto Thema legt de nadruk op de praktische voordelen van de overwinning. "Olympiakos heeft het wonder verricht en won van Fiorentina in de finale van de Europa Conference League, waardoor ze de eerste Griekse ploeg zijn met een Europese beker. Het doelpunt van Ayoub El Kaabi in de 116e minuut gaf 2.000 punten aan Olympiakos, waardoor ze de totale score voor dit jaar op 17.000 en de vijfjarige score op 48.000 brachten."

De krant beschrijft ook de impact op de UEFA-ranglijst. "Met deze punten steeg Olympiakos naar de 44e plaats in de UEFA-ranglijst, waardoor ze boven Lille eindigden. Bovendien verhoogde deze prestatie de Griekse positie op de UEFA-ranglijst naar de 15e plaats, wat betekent dat Griekenland vijf Europese tickets zal hebben vanaf het seizoen 2025-2026."

'El Kaabi maakt meest beroemde doelpunt uit de geschiedenis van Olympiakos'

I Kathimerini beschrijft het verloop van de wedstrijd. "De finale was niet spannend voor de neutrale toeschouwers, maar zeer dramatisch voor de fans in het stadion. De wedstrijd was grotendeels in balans gedurende de 120 minuten, waarbij beide teams bijzonder voorzichtig waren in de verdediging. Fiorentina was het meest pro-actief in de eerste helft en creëerde meer kansen, tegen een Olympiakos dat een matige avond had."

Een cruciaal moment in de wedstrijd was de komst van Stevan Jovetic. "De introductie van Stevan Jovetic – een voormalige speler van Fiorentina – bracht leven in de aanval van Olympiakos. De Montenegrijn miste een grote kans om vroeg in de verlenging te scoren, maar vijf minuten voor het einde van de extra tijd vond een voorzet van Santiago Hezze Ayoub El Kaabi, die de bal naar de grond kopte en het net vond voor het beroemdste doelpunt in de geschiedenis van Olympiakos."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!