Hierom is de baas van de Saudische competitie 'blij' met het vertrek van Henderson

Hierom is de baas van de Saudische competitie 'blij' met het vertrek van Henderson

30 mei om 11:11

Ajacied Jordan Henderson verliet de Saoedische Pro League afgelopen winter na zes maanden vanwege zijn zorgen om zijn plek in het Engelse nationale team voor het EK 2024. Michael Emenalo, de chief football executive van de Saudi Pro League, zegt dat Hendersons vertrek geen schade heeft toegebracht aan hun project, maar eerder aan de speler zelf.

Emenalo bevestigt in gesprek met The Telegraph dat Henderson geen problemen had met het leven in Saoedi-Arabië. Toch besloot hij te vertrekken omdat hij bang was zijn plek in het Engelse team te verliezen. Dat bleek uiteindelijk tevergeefs, want bondscoach Gareth Southgate besloot om hem niet mee te nemen naar het EK in Duitsland. "Het was helemaal niet schadelijk voor de competitie. Het was schadelijk op persoonlijk vlak, omdat dit iemand is die we allemaal bewonderden en we hebben ons uiterste best gedaan om hem te helpen zich aan te passen en te blijven", aldus Emenalo.

Henderson kreeg veel kritiek voor zijn keuze om naar Saoedi-Arabië te verhuizen, vooral omdat hij een pleitbezorger was voor de LGBTQ-community en Saoedi-Arabië bekend staat om zijn onvriendelijke houding ten opzichte van die gemeenschap. Toen hij vertrok, gaf Henderson toe dat hij een fout had gemaakt. "Als mensen uit die gemeenschap zich in de steek gelaten of gekwetst voelen, bied ik mijn excuses aan", zei hij.

Henderson besloot om miljoenen euro's te laten liggen door zijn contract in Saoedi-Arabië te ontbinden en voor Ajax te gaan spelen. Emenalo benadrukte dat de Saoedische competitie alleen spelers wil die écht willen blijven. "We willen alleen mensen die hier willen zijn en Jordan wilde hier helaas niet meer zijn", aldus Emenalo.

Henderson speelde tot dusver slechts twaalf officiële duels voor de Amsterdammers. Zijn contract in de Johan Cruijff ArenA loopt nog tot medio 2026.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!