'AZ-doelman weigert contract te verlengen en zoekt uitdaging elders'

'AZ-doelman weigert contract te verlengen en zoekt uitdaging elders'

30 mei om 11:54

De Australische doelman Mathew Ryan heeft besloten om zijn contract bij AZ niet te verlengen. Dat meldt AZAlerts. De kans dat de Alkmaarders doorgaan met hun sluitpost, is dus heel klein. De 32-jarige Ryan heeft aangegeven een nieuwe uitdaging te zoeken.

Ryan kwam in januari 2023 over van FC Kopenhagen en veroverde direct een basisplaats bij AZ. Hij speelde sindsdien 64 officiële wedstrijden voor de club en hield daarin 25 keer de nul. De 81-voudig international van Australië leek lange tijd transfervrij te vertrekken, maar op de laatste speeldag bood de club hem een contractverlenging aan voor één jaar. Ryan heeft echter besloten om deze aanbieding af te slaan en zijn carrière elders voort te zetten.

Technisch directeur Max Huiberts heeft aangegeven dat de kans klein is dat AZ een nieuwe doelman zal aantrekken. Jeugdkeeper Rome-Jayden Owusu-Oduro krijgt waarschijnlijk de kans om zich komend seizoen te bewijzen als eerste doelman.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!