'Ajax gaat op een ravijn af, de financiële situatie is veel erger dan gedacht'

Volgens De Telegraaf is de financiële situatie van Ajax veel erger dan gedacht
4 juli om 12:01
Laatste update: 4 juli om 12:20

De financiële situatie van Ajax is veel erger dan iedereen denkt. Dat stelt Mike Verweij in Kick-Off de podcast van De Telegraaf. De journalist schetst dat de Amsterdammers in verhouding niet al te veel van ontvangen transfersommen kunnen herinvesteren en dat er flink bezuinigd moet worden op de salarissen.

Ajax wordt de laatste weken in verband gebracht met meerdere transferdoelwitten, waaronder Daniele Rugani. Dat is volgens Verweij niet gek, aangezien de Amsterdammers veel contacten aan het leggen zijn en 'dat gaan er meer worden', klinkt het. Het gebeurt om de opties te verkennen.

"Ajax zit in een moeilijke spagaat, de financiële situatie is heel veel slechter dan dat iedereen denkt. Intern komt dat besef steeds meer, maar extern nog niet bij de fans", begint Verweij. De journalist schetst een financieel beeld voor de transferzomer. "Als ze aan 120 miljoen aan spelers verkopen, dan kunnen ze vijftig miljoen herinvesteren. En van de salarissen moet ook nog een derde af. Gebeurt dat niet, dan gaat Ajax met 120 kilometer per uur op het ravijn af. Het voortbestaan van de club komt anders in gevaar."

Valentijn Driessen schetst nog dat de inmiddels vertrokken directeur Sven Mislintat in de salarissen zou hebben gesneden en daar juist complimenten voor heeft gehad, maar dat ontkracht Verweij. "Dat is precies het verhaal. Dat heeft hij gelogen, dat is gewoon onzin", besluit hij.