Borussia Dortmund bereikte in totaal drie keer de finale van de Champions League

Finale op komst: hoe vaak heeft Borussia Dortmund de Champions League gewonnen?

1 juni om 19:15
Laatste update: 1 juni om 09:41

Aanstaande zaterdag is de finale van de Champions League tussen Borussia Dortmund en Real Madrid. De Madrilenen wisten het miljardenbal al veertien keer te winnen, maar hoe vaak lukte het Die Borussen eigenlijk? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

Slechts één gewonnen finale

Borussia Dortmund beleefde in 1997 zijn enige echte Champions League-succes. Na het Duitse kampioenschap van het jaar daarvoor, won Dortmund de Champions League door Juventus te verslaan. In het Olympiastadion in München troffen Borussia Dortmund en Juventus elkaar. Dortmund won met 3-1 dankzij doelpunten van Karl-Heinz Riedle en Lars Ricken. Alessandro Del Piero scoorde het enige doelpunt voor Juventus. 

Hoe vaak stond Dortmund in de finale?

Zaterdag staat Dortmund voor de derde keer in de clubgeschiedenis in de finale van de Champions League. Buiten de editie van 1997, stond de club ook al eens in de finale in het seizoen 2012/13. Op Wembley - het stadion dat ook zaterdag het strijdtoneel is - verloor het met 2-1 van Bayern München. Arjen Robben maakte de winnende treffer namens Der Rekordmeister.