Deze maatregelen treft Wembley voor de Champions League-finale

Dit is hoe de FA de Champions League-finale op Wembley in goede banen wil leiden

1 juni om 19:40
Laatste update: 1 juni om 09:42

Zaterdag wacht op Wembley de Champions League-finale tussen Borussia Dortmund en Real Madrid. Voor de finale worden in Londen de nodige veiligheidsmaatregelen genomen.

De FA neemt voor de finale van zaterdag de grootste maatregelen die er ooit op Wembley zijn genomen. De bond wil zo voorkomen dat het escaleert, zoals in het verleden in Londen. Bij het duel tussen Dortmund en Madrid zullen 2500 stewards aanwezig zijn. Ook is er ongeveer zes miljoen euro geïnvesteerd om de infrastructuur te verbeteren. Aan The Guardian laat de evenement- en toernooi-directeur van Wembley weten: "Het is van levensbelang dat we er alles aan doen om alles zo goed mogelijk onder controle te kunnen houden."

In 2021 ging het gigantisch mis bij Wembley. Destijds konden meer dan tweeduizend supporters zonder ticket binnendringen in het stadion. Dit zorgde voor veel angstige en gevaarlijke situaties in Londen. "We weten dat een hoop mensen aan de EK-finale van 2020 denken. We staan er nu heel goed voor, aangezien we al achttien maanden in detail de veiligheidsmaatregelen aan het plannen zijn."

De toegangspoorten van Wembley zijn in aanloop naar de finale flink versterkt, zodat fans er niet zomaar doorheen kunnen dringen. Daarnaast zullen de stewards bodycams dragen en worden toeschouwers tot twee keer toe gecontroleerd op hun tickets. Vanuit een control room zal worden gekeken worden of alles rond het stadion vlekkeloos verloopt.

Het duel tussen Borussia Dortmund en Real Madrid wordt zaterdag 1 juni gespeeld. Om 21.00 uur vindt de aftrap op Wembley plaats.