Eto'o biedt excuses aan en stelt Brys opnieuw aan als bondscoach na ontslag

Eto'o biedt excuses aan en stelt Brys opnieuw aan als bondscoach na ontslag

30 mei om 18:55

Samuel Eto'o heeft publiekelijk zijn excuses aangeboden aan Marc Brys en hem weer aangesteld als bondscoach van Kameroen. Dit is een opmerkelijke wending na het eerdere ontslag van Brys door de bondsvoorzitter.

Tijdens een persconferentie, waar Brys naast hem zat, begon Eto'o met het aanbieden van zijn verontschuldigingen. "Onze eerste ontmoeting verliep niet goed. Er speelden veel emoties mee. Maar zoals je weet is de Kameroense ploeg belangrijker dan wij als individuen. We moeten nu aan het werk, want we doen er alles aan om het beste voor onze nationale ploeg te krijgen", aldus Eto'o.

De rel tussen Eto'o en Brys ontstond na een uitgelekte video waarin de oud-spits Brys afviel en hem ontsloeg. "Ik ben de president. Jij hebt een boel mankementen. Ik beslis hier, jij niet", waren enkele woorden van Eto'o uit de video. Vervolgens stelde Eto'o een interim-bondscoach aan. Deze stapte echter alweer op voordat hij goed en wel begonnen was, waarna Eto'o besloot om Brys terug te halen.

Eto'o bood zijn excuses aan Brys aan, eerst privé en later in het openbaar. De 62-jarige Belg mag nu aanblijven als bondscoach en richt zich samen met de Ontembare Leeuwen op de komende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Kaapverdië en Angola.

Met deze ontwikkelingen hoopt Kameroen de rust te laten terugkeren binnen de nationale ploeg en zich te focussen op de belangrijke wedstrijden die voor de deur staan.