Bizarre beelden uit Kameroen: Eto'o ontslaat bondscoach na gefilmde ruzie

29 mei om 12:20

Samuel Eto'o heeft bondscoach Marc Brys al voor zijn eerste interland ontslagen. De oud-speler van onder andere Inter en FC Barcelona ging in een gefilmde ruzie tekeer tegen Brys. Een briezende Eto'o schold Brys de huid vol.

"Ik ben de president. Jij hebt een boel mankementen", zegt Eto'o op agressieve wijze tegen Brys. "Ik beslis hier, jij niet. Jij mag hier nooit spreken en spreek zo niet tegen mij. Van welk land kom je, België? Ik was een grote voetballer."

Niet veel later moest de beoogde bondscoach die Eto'o zelf aanstelde het bekopen met zijn ontslag nog voor zijn eerste interland. Begin juni speelt Kameroen tegen Kaapverdië en Angola in de kwalificatiereeks voor het WK 2026 in de VS, Canada en Mexico. In een brief gaf Eto'o aan dat hij het voor het zeggen had en niet de bondscoach van het land.

Brys moet daarom op zoek naar een nieuwe baan. De 62-jarige Belg werkte bij een groot aantal clubs en ook in Nederland. In 2008 stond hij aan het roer bij FC Eindhoven en één jaar later werkte hij voor FC Den Bosch. Zijn laatste klus was in België bij OH Leuven.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!