Ajax bindt talent: KKD-debutant tekent driejarig contract in Amsterdam

Ajax bindt talent: KKD-debutant tekent driejarig contract in Amsterdam
30 mei om 20:10

Aaron Bouwman heeft een contract getekend bij Ajax. De verdediger uit de jeugdopleiding van de Amsterdammers bindt zich voor drie jaar aan de club. 

Bouwman is een verdediger in de jeugdopleiding van Ajax. In 2018 kwam de jeugdspeler over van Koninklijke HFC naar Ajax. "Zelf had ik het niet verwacht", zegt Bouwman tegen de clubkanalen over het tekenen van zijn contract. ”Daar denk ik niet zoveel aan. Ik ben gewoon lekker bezig met voetballen, daar focus ik me op. Dit soort dingen komen er vanzelf bij kijken. Dat is extra mooi." De jonge verdediger was pas elf toen hij overkwam van HFC naar Ajax. "De elfjarige Aaron had nog niet gedacht aan een contract hier. Die droom was er wel. Niet om een contract te krijgen, maar om bij deze club te spelen. Als dit dan uiteindelijk op mijn pad komt, is dat fantastisch.”

Bouwman maakte zijn debuut in het profvoetbal al in de Keuken Kampioen Divisie bij Jong Ajax. De jonge verdediger debuteerde tegen Roda JC. "Dat gevoel was echt onbeschrijfelijk. Echt heel mooi." Over zijn wijze van spelen zegt Bouwman: ”Ik hou van indribbelen, heb veel lengte en fysieke kracht. Het enige wat ik nog kan verbeteren zijn kopduels en leiderschap achterin."