Vitesse luidt de noodklok ondanks uitstel van de licentiecommissie van de KNVB

Vitesse luidt de noodklok ondanks uitstel van de licentiecommissie van de KNVB

30 mei om 20:20

Vitesse heeft van de licentiecommissie van de KNVB opnieuw uitstel gekregen om de proflicentie veilig te stellen. De club uit Arnhem heeft nu officieel tot 17 juni de tijd om zijn zaken op orde te krijgen. De club luidt op X de noodklok.

Op de clubsite meldt Vitesse dat de KNVB heeft gezien dat de omstandigheden van de club sinds het voorgenomen besluit van 30 april 'wezenlijk en in positieve zin' zijn veranderd. De licentiecommissie heeft daarom besloten om de Arnhemmers uitstel te verlenen tot 17 juni. Op dat moment wordt besloten over het al dan niet intrekken van de proflicentie.

Vitesse zal zich de komende weken richten op drie zaken: het herstellen van de relaties met de ING Bank, datzelfde geldt voor de relatie met BDO Accountants en het realiseren van een sluitende begroting.

Algemeen directeur Edwin Reijntjes luidt ondanks de positieve berichten de noodklok. "We hebben nog circa drie weken om een sluitende begroting te realiseren. Wij zijn nog steeds – zonder twijfel - van mening dat we niet tot nauwelijks verder kunnen snijden dan hetgeen nu op papier staat. Dat wil zeggen dat we een gat in de begroting hebben van zes miljoen euro, los van de schuldenlast. Externe financiering is dus een absolute noodzaak."

De algemeen directeur hoopt met 'Plan Arnhem' nog vijf à zes miljoen euro op te halen bij lokale investeerders. "We zitten met Vitesse ver in de blessuretijd", benadrukte Reijntjes.