'Ajax-flop richting de uitgang: optie tot koop wordt door Metz gelicht'

Ajax-flop richting de uitgang: optie tot koop wordt door Metz gelicht
30 mei om 21:25
Laatste update: 30 mei om 21:42

Ajax lijkt op korte termijn definitief afscheid te nemen van Georges Mikautadze. De Georgiër speelt sinds de winter op huurbasis bij zijn oude club FC Metz. De Franse club wil de optie van dertig miljoen euro lichten, aldus De Telegraaf. De speler zelf moet echter nog tot een akkoord komen met FC Metz. 

Afgelopen zomer maakte Mikautadze voor zestien miljoen euro de overstap van FC Metz naar Ajax. Na een halfjaar mocht de aanvaller alweer vertrekken uit Amsterdam en keerde de Georgiër op huurbasis terug bij FC Metz. Deze terugkeer legt Mikautadze bepaald geen windeieren. Door de uitstekende prestaties bij Metz wil de club de optie van dertig miljoen euro gaan lichten. Volgens De Telegraaf kan Ajax met het bedrag dat zij ontvangt zich weer roeren op de transfermarkt. 

Bij Ajax kwamen de kwaliteiten van Mikautadze geen moment tot uiting. In negen wedstrijden in Amsterdamse dienst maakte Mikautadze geen doelpunten en gaf ook geen enkele assist. Sinds de aanvaller terug is op Franse bodem scoort de speler aan de lopende band. Vanaf de winter maakte de EK-ganger dertien doelpunten en gaf hij vier assists. 

Ondanks het feit dat Metz de optie op Mikautadze licht, is het nog geen uitgemaakte zaak dat de aanvaller volgend seizoen bij Metz speelt. De afgelopen weken werd de Georgiër in verband gebracht met verschillende transfers. Zo zouden AS Monaco, Stade Rennes en Atletico Madrid de verrichtingen van de aanvaller nadrukkelijk in de gaten houden.