'Smal tekent meerjarig Feyenoord-contract en liet Spaans avontuur links liggen'

Volgens het Algemeen Dagblad kon Gijs Smal naast Feyenoord ook naar Spanje
31 mei om 08:06
Laatste update: 31 mei om 08:13

Feyenoord is erin geslaagd om Gijs Smal transfervrij over te nemen van FC Twente, aldus het Algemeen Dagblad. Volgens de krant tekent de linksback een meerjarig contract en liet hij een avontuur in de Primera Division links liggen.

Dat Feyenoord en Smal elkaar hebben gevonden, sijpelde de afgelopen weken al door in de media. Volgens het AD gaat de linksback een contract voor vier seizoenen tekenen in De Kuip en daarmee ligt hij tot en met de zomer van 2028 vast in Rotterdam.

Naast Feyenoord kon Smal ook voor een buitenlands avontuur kiezen, zo klinkt het. Het Spaanse Las Palmas had de verdediger een aanbod gedaan, maar daar ging hij niet op in. Had Smal dat wel gedaan, dan werd hij in één klap de concurrent van een andere Nederlandse linksback. Daley Sinkgraven komt uit voor de club die zijn thuiswedstrijden op de Canarische eilanden speelt.

Smal gaat bij Feyenoord de concurrentie aan met Quilindschy Hartman, Marcos Lopez en Dávid Hancko. De kans bestaat dat hij in ieder geval in de eerste fase van het seizoen met geen enkele van deze drie namen te maken krijgt. Hartman heeft een zware kruisbandblessure opgelopen, terwijl de kans bestaat dat zowle Lopez als Hancko deze zomer vertrekken.