Dit zegt Bakayoko over een belletje van Kompany en de kansen op het EK voor België

Johan Bakayoko sprak een jaar geleden met Bayern-trainer Kompany over een transfer
31 mei om 08:50

Johan Bakayoko sprak afgelopen zomer met Vincent Kompany over een transfer naar Burnley, zo vertelt hij in gesprek met Het Nieuwsblad. De Belgische trainer die sinds deze week aan het roer staat bij Bayern München heeft de aanvaller van PSV nog niet gepolst voor een overgang naar Duitsland.

Met name twee van de laatste drie transferwindows waren voor Bakayoko bewogen. De Belgische buitenspeler werd anderhalf jaar geleden aan Paris Saint-Germain gelinkt en een halfjaar later kon hij naar de Premier League. Bakayoko besloot niet te gaan en dat heeft hem geen windeieren gelegd.

"Dat was de goeie keuze, ja. Eender welke ploeg mocht toen aan mijn mouw trekken, het was niet het juiste moment. Ik wilde kampioen spelen met PSV en dat is gelukt", aldus Bakayoko, die door Bayern-trainer Kompany namens Burnley werd gebeld. "Ik kreeg vorig jaar een telefoontje van Kompany, inderdaad. Hij legde toen zijn visie op voetbal uit. Dat was mooi. Ik verduidelijkte mijn visie. Het was een goed gesprek, maar dat was dus vorige zomer."

De kans is groot dat Bakayoko deze zomer bij PSV vertrekt, zo liet Earnest Stewart al doorschemeren bij Studio Voetbal. Er worden bedragen van vijftig miljoen euro genoemd, maar wat wil de speler zelf kwijt over zijn toekomst? "Het enige wat ik kwijt kan is dat ik volgend jaar ergens op een voetbalveld zal staan", klinkt het.

Kansen op het EK

Bakayoko neemt met België deel aan het EK in een groep met Slowakije, Roemenië en Oekraïne. Een editie geleden reikten de Rode Duivels tot de kwartfinale van het toernooi, maar wat verwacht Bakayoko er deze keer van? "Er is geen limiet. We moeten in onszelf geloven om ver door te stoten", besluit hij.