Zo verliepen de laatste vijf ontmoetingen tussen Borussia Dortmund en Real Madrid

1 juni om 12:55
Laatste update: 1 juni om 12:26

Zaterdagavond nemen Borussia Dortmund en Real Madrid het in Wembley tegen elkaar op in de Champions League-finale. De ploegen hebben elkaar in het verleden al vaker getroffen op het miljardenbal. VoetbalNieuws.nl neemt je mee naar de laatste zes dubbele confrontaties tussen beide clubs.

Dit is hoe de laatste ontmoetingen tussen Borussia Dortmund en Real Madrid verliepen

2013/14: Overwinning van Dortmund niet genoeg voor halve finale

In de terugwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League probeerde Borussia Dortmund een 3-0 achterstand uit de eerste wedstrijd goed te maken. Marco Reus scoorde twee keer in de eerste helft en gaf de thuisfans hoop op een wonder. Ondanks diverse kansen slaagde Dortmund er niet in om de benodigde derde treffer te maken, en Real Madrid ging door naar de halve finale.

2016/17: Spannende strijd eindigt in gelijkspel

In de groepsfase van de Champions League 2016/2017 zagen we een spannende strijd die eindigde in een 2-2 gelijkspel. Ronaldo opende de score, gevolgd door een gelijkmaker van Aubameyang. Raphaël Varane zette Madrid weer op voorsprong, maar André Schürrle maakte gelijk voor Dortmund.

2016/17: Dortmund veroverde de eerste plaats in de groep

De terugwedstrijd in de groepsfase van hetzelfde seizoen eindigde opnieuw in een gelijkspel. Karim Benzema scoorde tweemaal voor Madrid, maar Dortmund vocht terug met doelpunten van Aubameyang en Marco Reus, die in de 88e minuut de gelijkmaker maakte. Deze wedstrijd was cruciaal, omdat het Dortmund de eerste plaats in de groep opleverde.

2017/18: Andriy Yarmolenko's late gelijkmaker

In de groepsfase van de Champions League 2017/2018 eindigde de wedstrijd in 1-3 voor Real Madrid. Gareth Bale opende de score voor Real Madrid. Cristiano Ronaldo verdubbelde de score vlak na rust. Pierre-Emerick Aubameyang bracht Dortmund terug in de wedstrijd met een doelpunt. Maar in de 79ste minuut maakte Ronaldo aan alle spanning een einde en verstevigde de positie van Real Madrid.

2017/18: Lucas Vázquez verzekerde de overwinning met een prachtig doelpunt in de 81e minuut

De terugwedstrijd in de groepsfase van hetzelfde seizoen wist Real Madrid een comfortabele overwinning te behalen. Borja Mayoral en Ronaldo brachten Madrid op een vroege 2-0 voorsprong. Aubameyang scoorde twee keer om Dortmund weer in de wedstrijd te brengen, maar Lucas Vázquez maakte het derde doelpunt voor Madrid en verzekerde de overwinning.

De meest opvallende ontmoeting tussen Borussia Dortmund en Real Madrid

Borussia Dortmund en Real Madrid staan ook garant voor één van de meest opvallende Champions League-duel uit de geschiedenis. Hun eerste ontmoeting in het seizoen 1997/98 was er één om nooit te vergeten. Een paar minuten voor de geplande aftrap van het halve finale-duel trokken supporters van Real Madrid één van de doelen omver. De doelpalen braken daardoor af en er was geen reservedoel aanwezig in het stadion. Een afgevaardigde van het team, Agustin Herrerin, ging daarom op een motor naar het trainingscomplex buiten de stad en vond daar een nieuw doel. Dat doel werd verplaatst naar Bernabeu om toch af te kunnen trappen. Anderhalf uur na de geplande start werd de wedstrijd hervat.