Driessen raadt Ajax-terugkeer af:

Driessen raadt Ajax-terugkeer af: "Daar moet je echt niet aan beginnen"

1 juni om 10:05
Laatste update: 1 juni om 10:10

De afgelopen maanden gonst het van de geruchten over een mogelijke terugkeer van Christian Eriksen bij Ajax. De Deen kan bij Manchester United niet rekenen op veel speeltijd, waardoor de geluiden van een mogelijke terugkeer aanwakkeren. Valentijn Driessen raadt Ajax een terugkeer van de middenvelder ten stelligste af. 

In de podcast Kick-off van De Telegraaf wordt een eventuele terugkeer van Eriksen besproken. Mike Verweij verwacht dat de Deense middenvlder een goede kracht voor de Eredivisie zou zijn. De journalist laat weten dat Ajax volgens hem nog niet heel concreet is voor Eriksen. "Maar dat kan morgen weer anders zijn."

Driessen is ook te gast in de podcast en laat weten weinig heil te zien in een terugkeer van Eriksen op de Nederlandse velden. "Dat moet je niet doen. Natuurlijk niet. Bij Manchester United zat hij voornamelijk op de bank. Die hadden geloof ik 120.000 blessures en Eriksen zat negen van de tien keer op de bank. Bij de nummer acht van de Premier League kom je al niet aan de bak, dus wat heb je dan in Nederland nog te zoeken? Daar moet je echt niet aan beginnen."

Driessen twijfelt of Eriksen nog van toegevoegde waarde kan zijn voor de Amsterdammers. "Je wil doorgroeien, dan moet je niet in de categorie Eriksen meer zitten. Hij is een goede speler geweest. Ajax moet snel groeien, maar dat lukt ook zonder Eriksen wel."