Dit zijn de vermoedelijke opstellingen van Dortmund en Real Madrid voor de finale

Dit zijn de vermoedelijke opstellingen van Dortmund en Real Madrid voor de finale

1 juni om 11:40
Laatste update: 1 juni om 11:45

Zaterdag nemen Borussia Dortmund en Real Madrid het tegen elkaar op in de finale van de Champions League. VoetbalNieuws.nl geeft je de verwachte opstellingen voor de kraker op Wembley. 

Vermoedelijke opstelling Borussia Dortmund

Bij Dortmund kijken wij natuurlijk met een schuin oog naar Ian Maatsen en Donyell Malen. De Nederlanders kennen beiden een uitstekend seizoen bij Dortmund. Toch is de verwachting dat alleen Maatsen een plek vanaf de aftrap zal krijgen van trainer Edin Terzic. De vleugelverdediger is door Ronald Koeman niet opgeroepen voor het EK en zal tegen Real Madrid zijn laatste wedstrijd van het seizoen spelen. Terzic zal naar alle waarschijnlijkheid geen wijzigingen ten opzichte van de halve finale tegen PSG gaan doen.

Vermoedelijke opstelling Dortmund: Kobel; Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen; Sabitzer, Can, Brandt; Sancho, Füllkrug, Adeyemi.

Vermoedelijke opstelling Real Madrid

Real Madrid treedt zaterdag als gedoodverfde favoriet aan op Wembley. De Madrilenen wisten het afgelopen decennium al vijf keer beslag te leggen op de cup met de grote oren. Voor Jude Bellingham betekent de finale een weerzien met zijn oude ploeg Dortmund. De middenvelder verruilde vorige zomer Duitsland voor Madrid en maakt al vanaf het begin indruk in de Spaanse hoofdstad. Ook voor Toni Kroos zal de ontmoeting met Dortmund een bijzondere zijn. De middenvelder hangt na het EK zijn voetbalschoenen aan de wilgen en zal zaterdag voor het laatst actief zijn in clubverband. Één vraagstuk over de basisopstelling heeft Carlo Ancelotti al prijsgegeven: Thibaut Courtois zal onder de lat staan zaterdag tegen Borussia Dortmund.

Vermoedelijke opstelling Real Madrid: Courtois; Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy; Valverde, Camavinga, Kroos; Bellingham; Vinícius Júnior, Rodrygo.

Dortmund en Real Madrid trappen om 21.00 uur af op Wembley. Het duel is zijn geheel te zien op RTL7.