Met deze technische staf begint Arne Slot aan zijn Liverpool-avontuur

Met deze technische staf begint Arne Slot aan zijn Liverpool-avontuur

1 juni om 11:55

Arne Slot is vandaag officieel begonnen als de nieuwe hoofdcoach van Liverpool. De 45-jarige Bergentheimer, die overkomt van Feyenoord, brengt een vernieuwde technische staf met zich mee naar Anfield.

Slot wordt vergezeld door zijn assistent Sipke Hulshoff en de fysieke prestaties-coach Ruben Peeters, beiden eveneens afkomstig van Feyenoord. Deze versterkingen markeren het begin van een nieuw tijdperk voor Liverpool, dat grote veranderingen ondergaat.

Naast Slot en zijn team start ook Richard Hughes vandaag officieel als sportief directeur, samen met zijn assistent David Woodfine. Hughes, die eerder bij Bournemouth werkte, ontmoette Slot al in april om de samenwerking voor te bereiden. Michael Edwards, Julian Ward en Pedro Marques completeren de vernieuwde technische staf van Liverpool en het bredere managementteam van Fenway Sports Group.

Met deze nieuwe structuur hoopt Liverpool weer succesvol te zijn. De focus ligt nu op het versterken van de selectie en de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In juli vertrekt de ploeg op trainingskamp naar de Verenigde Staten, waar onder andere oefenwedstrijden tegen Real Betis, Arsenal en Manchester United op het programma staan. Het nieuwe Premier League-seizoen begint op 17 augustus.

Slot volgt Jürgen Klopp op, die Liverpool negen seizoenen leidde en meerdere prijzen won, waaronder de Premier League en de Champions League.