Dit gevolg heeft de degradatie van Excelsior voor het kunstgras in de Eredivisie

Dit gevolg heeft de degradatie van Excelsior voor het kunstgras in de Eredivisie
2 juni om 22:09

Door de degradatie van Excelsior wordt er in de Eredivisie volgend seizoen alleen op natuurgras gespeeld. Dit gebeurt voor het eerst in bijna twintig jaar. NAC Breda, dat promoveerde, heeft namelijk ook een natuurgrasmat.

Geen kunstgras meer in de Eredivisie

Excelsior degradeerde na verlies in de play-offs, waardoor er volgend seizoen geen kunstgras meer te vinden is in de Eredivisie. Heracles Almelo speelde als eerste club in 2005 op kunstgras, maar schakelde dit seizoen weer over op natuurgras. FC Volendam en Excelsior degradeerden, terwijl Willem II, FC Groningen en NAC Breda promoveerden. Die clubs spelen allemaal op natuurgras.

Het besluit van Heracles, samen met de degradaties en promoties, zorgt ervoor dat de Eredivisie kunstgrasvrij is. Clubs in het betaald voetbal stemden eerder al in met nieuwe regels om vanaf het seizoen 2025/26 kunstgras te verbieden. Hybridevelden, grasvelden versterkt met kunstvezels, zijn vanaf 2025 nog wel toegestaan.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!