Deze Nederlandse trainer gaat aan de haal met de Rinus Michels Award

Deze Nederlandse trainer gaat aan de haal met de Rinus Michels Award
3 juli om 15:26
Laatste update: 3 juli om 15:26

PSV-trainer Peter Bosz heeft de Rinus Michels Award in de wacht gesleept. Bosz is daarmee de beste Eredivisie-trainer van het afgelopen seizoen en geeft onder meer Arne Slot het nakijken.

Genomineerden Rinus Michels Award

Bosz behaalde met PSV dit seizoen de landstitel en de Johan Cruijff Schaal. De club bereikte ook de achtste finales van de Champions League. Slot, die na het seizoen naar Liverpool vertrok, won met Feyenoord de KNVB-beker en eindigde als tweede in de Eredivisie. Hij won de afgelopen twee edities van de Rinus Michels Award.

Ook Joseph Oosting, Rogier Meijer en René Hake waren genomineerd. Oosting eindigde met FC Twente op de derde plaats, Meijer bereikte met NEC de bekerfinale en Hake leidde Go Ahead Eagles naar winst in de play-offs om Europees voetbal en is nu hard op weg naar Manchester United, als assistent van Ten Hag.

In de Keuken Kampioen Divisie waren de genomineerden Peter Maes (Willem II), Dick Lukkien (FC Groningen), Jean-Paul van Gastel (NAC Breda), Michele Santoni (FC Dordrecht) en Bas Sibum (Roda JC). Lukkien ging woensdagmiddag met de prijs voor 'Beste KKD-trainer' aaan de haal. Bij de vrouwen streden Joran Pot van FC Twente en Suzanne Bakker van Ajax om de titel en laatstgenoemnde kroonde zich tot winnares.