Zo zal het contract van Kylian Mbappé eruit gaan zien bij Real Madrid

Zo zal het contract van Kylian Mbappé eruit gaan zien bij Real Madrid

3 juni om 21:18
Laatste update: 3 juni om 21:48

Maandag kwam er na maandenlange speculaties een einde aan de transfersoap van Kylian Mbappé. De Franse superster meldt zich na het EK als nieuwe speler van Real Madrid. Wat de speler gaat verdienen en hoeveel tekengeld Mbappé ontvangt, vertelt VoetbalNieuws.nl je.

Al maandenlang ging het rond Mbappé over niks anders dan zijn vermeende overstap naar de Spaanse hoofdstad. Nu de kogel dan eindelijk door de kerk is, hebben verschillende media zich gericht op de mogelijke salarisstrook van de aanvaller.

Hoeveel tekengeld ontvangt Mbappé bij Real Madrid?

Volgens de BBC ontvangt Mbappé 150 miljoen euro krijgt voor het tekenen bij de Madrilenen. Dat bedrag wordt niet in één keer overgemaakt. De Champions League-winnaar zal het bedrag verspreiden over de vijf seizoen waarvoor Mbappé getekend heeft.

Wat wordt het salaris van Mbappé bij Real Madrid?

In zijn laatste jaar bij Paris Saint-Germain ontving Mbappé volgens Sky Sports maar liefst 75 miljoen euro. Met zijn transfer naar Real Madrid zal de Fransman flink moeten inleveren, aldus de BBC. Het medium meldt dat de aanvaller een jaarsalaris overeengekomen is van vijftien miljoen euro. Mbappé houdt volgens verschillende media wel het grootste gedeelte van zijn imagorechten.