Bij deze club kan Nijland aan de slag na zijn verloren KNVB-verkiezing

Bij deze club kan Nijland aan de slag na zijn verloren KNVB-verkiezing

3 juni om 22:05

FC Volendam heeft Hans Nijland op het oog als nieuwe algemeen directeur. De 64-jarige Nijland geeft aan RTV Noord aan dat hij door de Noord-Hollandse club is benaderd. De oud-voorzitter van FC Groningen zegt nog geen knoop te hebben doorgehakt over zijn toekomst.

Tot vorige week was Nijland nog in de running voor het voorzitterschap van de KNVB. De meeste stemmen gingen echter naar Frank Paauw, waardoor niet Nijland, maar Paauw de nieuwe bondsvoorzitter werd. Volendam ziet in de Groninger een geschikte kandidaat om algemeen directeur te worden bij de club die afgelopen seizoen uit de Eredivisie degradeerde.

"Ik ben een tijd geleden gevraagd om mee te kijken met de organisatie van FC Volendam", zegt Nijland in gesprek met de regionale omroep. "Toen ik daar op gesprek kwam gaven ze heel snel aan dat ze graag wilden dat ik algemeen directeur zou worden. Maar toen was ik volledig bezig met het bondsvoorzitterschap van de KNVB. Toen ik dat niet werd, kwam FC Volendam weer terug", aldus Nijland.

 Over de toekomst heeft Nijland nog geen knoop doorgehakt. "Dat kan ik met eer en geweten zeggen, maar ik vind FC Volendam een mooie club." Deze week verwacht Nijland om meer duidelijkheid te hebben over zijn toekomst.