Dit is de vermoedelijke opstelling van de Oranje Leeuwinnen tegen Finland

Dit is de vermoedelijke opstelling van de Oranje Leeuwinnen tegen Finland
4 juni om 07:00
Laatste update: 4 juni om 10:16

De Oranje Leeuwinnen nemen het dinsdag op tegen Finland. Andries Jonker kampt niet voor het eerst met de nodige blessures en zal in Finland de nodige aanpassingen moeten doen aan zijn formatie. 

Sherida Spitse kampt nog altijd met een voetblessure en het is onduidelijk of ze op tijd fit zal zijn. Daarnaast is Damaris Egurrola sowieso afwezig, nadat ze vrijdag tegen Finland geblesseerd uitviel. Hierdoor moet Jonker de nodige puzzels leggen in zijn opstelling.

Victoria Pelova, normaliter wingback onder bondscoach  Jonker, zal vermoedelijk op het middenveld spelen, haar voorkeurspositie. "Het middenveld is mijn positie, vind ik zelf. Ik speel daar al heel het jaar bij Arsenal," aldus Pelova aan de NOS. Een opvallende naam in de verwachte opstelling is de 18-jarige Veerle Buurman. De jonge verdediger van PSV maakt haar debuut in de selectie. "Ik zag het totaal niet aankomen," vertelt Buurman. "Ik was een beetje in shock en heb gelijk mijn ouders gebeld. Ongelofelijk, ja, ze zijn heel trots."

Buurman, die nog maar elf competitiewedstrijden voor PSV heeft gespeeld, laat aan de NOS weten het naar haar zin bij het team. "Ik leer heel veel van die meiden en ben heel goed opgevangen. Het trainingsniveau is wel een stukje hoger, maar ik merkte ook dat ik mee ging in het niveau."

Voorin lijkt Jonker wederom te kiezen voor het koppel Lineth Beerensteyn en Lieke Martens. Voor Martens zal het een bijzondere ontmoeting worden, want het is voor de speelster de laatste keer dat zij het shirt van Nederland zal dragen.

Vermoedelijke opstelling Oranje Leeuwinnen: De Jong, Wilms, Janssen, Buurman, Brugts, Pelova, Kaptein, Groenen, Van de Donk, Beerensteyn, Martens.

Finland – Nederland begint dinsdag 4 juni om 18.00 uur en wordt live uitgezonden op NPO1. VoetbalNieuws.nl doet tevens verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.