Wie is Daniel Bragança, de mogelijk Portugese opvolger van Veerman bij PSV?

Wie is Daniel Bragança, de mogelijk Portugese opvolger van Veerman bij PSV?

4 juni om 12:55

PSV heeft een Portugese opvolger van Joey Veerman op de radar. De Eindhovenaren lijken rekening te houden met een mogelijk vertrek van hun spelmaker, waardoor ze moeten doorschakelen. Daniel Bragança van Sporting CP wordt genoemd. Wie is deze speler precies? VoetbalNieuws.nl schetst een portret!

Wie is Daniel Bragança?

Daniel Santos Bragança werd op 27 mei 1999 geboren in Fazendas de Almeirim, en is momenteel dus 25 jaar oud. Hij is een linksbenige controlerende middenvelder die ook meer aanvallend uit de voeten kan en begon zijn jeugdopleiding in 2007 bij Sporting Portugal. In 2018 sloot hij aan bij het eerste elftal.

Gedurende zijn eerste seizoenen werd Bragança tweemaal uitgeleend, in de winter van 2019 aan Farense, in de zomer van dat jaar aan Estoril Praia. Voor beide clubs deed hij genoeg ervaring op op het hoogste Portugese niveau, waardoor hij vanaf het seizoen 2020/2021 een vaste plek kreeg in de eerste selectie van Sporting.

Daniel Bragança van Sporting CP is bij PSV in beeld als mogelijke opvolger van Joey Veerman

Op 24 september 2020 maakte Bragança zijn officiële debuut voor zijn jeugdclub, in de derde kwalificatieronde van de Europa League tegen Aberdeen. In de 86e minuut viel hij in voor Wendel, in een met 1-0 gewonnen wedstrijd. Drie dagen later speelde hij zijn eerste competitiewedstrijd voor Sporting tegen Paços de Ferreira.

Hoeveel is Daniel Bragança waard?

Sindsdien heeft Bragança meer dan honderd wedstrijden in het eerste van Sporting gespeeld. Daarin scoorde hij zeven keer en gaf hij ook vijf assists. Zijn contract in Lissabon loopt nog tot medio 2027, met een geschatte marktwaarde van vijf miljoen euro. Bragança heeft een afkoopclausule van zestig miljoen euro in zijn contract staan, al gaat PSV dat bedrag absoluut niet betalen. Daarom zouden er onderhandelingen met Sporting aan te pas moeten komen.

Het nieuwe PSV-target speelde tevens in verschillende vertegenwoordigende elftallen van Portugal, waaronder dertien keer voor het Onder 21-team. Daarmee haalde hij in 2021 de finale van het EK. Die ging verloren tegen Duitsland: 1-0.

In onderstaande video zie je een aantal hoogtepunten van Bragança bij Sporting.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!