Rick Kruys is de nieuwe trainer van FC Volendam

Officieel: deze nieuwe trainer moet Volendam terug naar de Eredivisie brengen

4 juni om 13:36

Rick Kruys is de nieuwe trainer van FC Volendam. De 39-jarige oefenmeester heeft een tweejarig contract getekend bij de club die dit seizoen degradeerde uit de Eredivisie. In de afgelopen twee jaar stond hij aan het roer bij VVV-Venlo.

Volendam maakte de komst van Kruys dinsdagmiddag definitief bekend. Hij treedt in de voetsporen van zijn vader Gert, die tussen 2010 en 2012 hoofdtrainer was aan De Dijk. "Een talentvolle trainer die heeft aangetoond te kunnen presteren met beperkte middelen", omschrijft aanstaand technisch directeur Patrick Busby Kruys.

Kruys zelf was als speler actief voor Volendam. Tussen 2011 en 2012 droeg hij het oranje. Na zijn actieve carrière begon hij als assistent-trainer bij FC Utrecht en later als interim-verantwoordelijke. Bij VVV, waar Kruys besloot om zijn contract niet te verlengen, werd hij zevende en twaalfde.

"FC Volendam is een club vol ambitie, ik kijk er dan ook erg naar uit om aan de slag te gaan", zegt Kruys zelf. "Ik ken de club al vanuit mijn tijd als speler en daarin heb ik gezien dat Volendam staat voor aanvallend voetbal en ontwikkeling voor jonge spelers. Dit sluit aan bij mijn idee van voetbal en volgende stap in mijn carrière. De nieuwe leiding van de club is enorm abitieus. Tijdens de gesprekken is mij duidelijk geworden dat er veel mensen uit Volendam enthousiast zijn om de club na de degradatie te ondersteunen in de weg omhoog."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!