Deze bestuurlijke veranderingen moeten FC Volendam in rustiger vaarwater brengen

Deze bestuurlijke veranderingen moeten FC Volendam in rustiger vaarwater brengen
30 mei om 10:13

FC Volendam kondigt een nieuwe bestuursstructuur aan. Per 1 juli verdwijnt het bestuur en neemt de directie de leiding over, gecontroleerd door een nieuwe Raad van Commissarissen. De club heeft donderdagochtend bekendgemaakt dat Jaap Veerman vertrekt en wordt vervangen door Rob Bootsman.

Bestuurlijke veranderingen bij FC Volendam

Jack Tuijp wordt verantwoordelijk voor voetbaltechnische zaken. Met deze wijziging krijgt de directie meer beslissingsbevoegdheid terwijl de Raad van Commissarissen (RvC) toezicht houdt. Dat moet zorgen voor een slagvaardiger bestuur, aldus Volendam.

Bootsman, directeur van een dakdekkersbedrijf, zal de nieuwe RvC voorzitten. Simon Hansen blijft betrokken als commissaris. Andere nieuwe leden van de RvC zijn Ernst Ligthart, Johan Tuijp, Jack Tuijp en Albert van Ommen. FC Volendam bedankte de aftredende leden Jaap Veerman, Elma de Koekkoek, Henk Kras jr., Erwin Boelhouwer en Kees Mooijer voor hun inzet.

De club kwam afgelopen jaar regelmatig in het nieuws door bestuurlijke onrust. Voormalig voorzitter Jan Smit werd vorig jaar door de RvC weggestuurd, waarna er conflicten binnen de club ontstonden. De nieuwe structuur moet nu voor rust en duidelijkheid zorgen. Patrick Busby start op 1 juli als nieuwe technisch directeur, terwijl de zoektocht naar een opvolger voor algemeen directeur Frans ten Berge nog gaande is. Commercieel directeur Jan-Bas Veltman maakt geen deel uit van de directie.

Met de nieuwe structuur hoopt FC Volendam de interne chaos te beëindigen en een stabiele toekomst tegemoet te gaan.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!