Dit zegt Brian Brobbey over zijn fysiek en de kritiek hij soms te verduren krijgt

Dit zegt Brian Brobbey over zijn fysiek en de kritiek die hij soms krijgt

4 juni om 15:28
Laatste update: 4 juni om 15:42

Brian Brobbey kijkt vol vertrouwen vooruit naar het EK 2024 na een bewogen seizoen bij Ajax. Ondanks dat de club minder presteerde, heeft Brobbey persoonlijk grote vooruitgang geboekt, vooral op het gebied van fitheid.

In een interview met Helden Magazine vertelt de 22-jarige spits over zijn persoonlijke ontwikkeling en fitheid. "Het is vervelend dat het met de club niet goed gaat, maar zelf ben ik wel goed op dreef", aldus Brobbey. Hij wijt zijn fysieke kracht grotendeels aan zijn genen en doet weinig aan krachttraining. "Ik doe weinig in de gym, wil niet nóg sterker worden. Alleen extra oefeningen voor mijn knieën, hamstrings en buikspieren doe ik. Ik moet flexibel blijven. Mijn bovenlichaam train ik niet."

Om zijn uithoudingsvermogen te verbeteren, trainde Brobbey afgelopen zomer met kickbokser en MMA-vechter Melvin Manhoef. "In de voorbereiding op afgelopen seizoen ben ik druk met hem in de weer geweest. Boksen is een heel ander soort training. Ik was klaar met de verhalen dat ik niet negentig minuten zou kunnen spelen. Het was pittig, maar ik vond het wel heel leuk", vertelt hij.

Brobbey is trots op zijn debuut in het Nederlands elftal en zijn prestaties bij Ajax. Ondanks kritiek van Marco van Basten en Ronald Koeman, blijft hij gefocust. "Wat mensen van mij denken, daar lig ik niet wakker van. Ik laat mijn voeten spreken op het veld", zegt hij.

Komende zomer mag Brobbey zich op het EK laten zien, als bondscoach Ronald Koeman hem speeltijd gunt. Oranje begint het toernooi op zondag 16 juni met de poulwedstrijd tegen Polen. Daarna wachten nog de ontmoetingen met Frankrijk en Oostenrijk.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!