Amsterdamse bevestiging: interne naam wordt nieuwe trainer van Jong Ajax

Amsterdamse bevestiging: interne naam wordt nieuwe trainer van Jong Ajax

4 juni om 15:41
Laatste update: 4 juni om 15:43

Ajax heeft een nieuwe trainer voor het beloftenelftal gevonden. De Amsterdammers hebben dinsdagmiddag aangekondigd dat Frank Peereboom vanaf komend seizoen Jong Ajax zal gaan leiden. De afgelopen twee seizoenen was hij de eindverantwoordelijke bij Ajax Onder 18.

De 45-jarige Peereboom is al sinds 2011 werkzaambinnen Ajax en de opvolger van Dave Vos, die wordt doorgeschoven als assistent van het eerste elftal. De oefenmeester tekent een contract tot medio 2026. Urby Emanuelson en Yuri Rose blijven de assistenten bij Jong Ajax.

"Ik ben heel blij met deze stap", laat Peereboom weten tegenover de Amsterdamse clubmedia. "Voor mij is Ajax al jarenlang een uitstekende leerschool. Het is mooi dat óók trainers kansen krijgen bij Ajax. Ik heb me hier altijd op m'n plek gevoeld en kijk ernaar uit om de spelers van Jong Ajax te helpen met de laatste stap richting het eerste elftal. Talenten door ontwikkelen en afleveren bij Ajax 1 is het leuke aan deze baan. We willen wedstrijden winnen met aanvallend voetbal. Dat blijven de speerpunten voor komend seizoen."

Technisch directeur Alex Kroes reageerde ook op de aanstelling van Peereboom. "Hij verdient deze kans. Zijn manier van werken past precies bij onze visie van ontwikkelen en kansen geven."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!