'Bij deze Eredivisieclub kan Wim Jonk aan de slag na zijn vertrek bij FC Volendam'

'Bij deze Eredivisieclub kan Wim Jonk aan de slag na zijn vertrek bij FC Volendam'

4 juni om 18:40
Laatste update: 4 juni om 18:45

Wim Jonk kan volgens het X-account Volendam Inside terugkeren als hoofdtrainer in de Eredivisie. Kersverse promovendus NAC Breda zou in Jonk een geschikte opvolger zien voor Jean-Paul van Gastel, die niet met de Bredaase club naar het hoogste niveau gaat. 

Jonk was tussen 2019 en 2023 hoofdtrainer van FC Volendam. Onder zijn leiding dwong de club promotie naar de Eredivisie af en wist zij zich in het eerste jaar te handhaven op het hoogste niveau. Vorig jaar zomer nam Jonk afscheid van het hoofdtrainerschap en werd hij directeur profvoetbal op de Dijk. In december kwam er na een ware soap een einde aan het tijdperk Jonk bij FC Volendam.

Jean-Paul van Gastel maakt de promotie van zijn NAC waarschijnlijk niet mee. In september nam hij het stokje bij NAC over van de ontslagen Peter Hybala en loodste de club naar de play-offs voor promotie. In die play-offs wisten ze af te rekenen met onder andere Excelsior, waardoor NAC volgend seizoen actief is in de Eredivisie.  In diverse interviews heeft Van Gastel zich de afgelopen dagen echter vernietigend uitgelaten over zijn verstandshouding met de clubleiding van NAC. De trainer gaat op zoek naar een nieuw avontuur.