Dit is de opvolger van Van Bommel bij Royal Antwerp

Dit is de opvolger van Van Bommel bij Royal Antwerp

4 juni om 19:13

Royal Antwerp FC heeft de opvolger van Mark van Bommel officieel binnen. Jonas De Roeck wordt officieel de nieuwe hoofdtrainer van de Belgische topclub.

De onderhandelingen tussen Antwerp en De Roeck waren al even gaande, maar nu is de komst van de 44-jarige oefenmeester officieel bevestigd. De Roeck, voormalig speler van Antwerp, heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend bij de club. 'Jonas De Roeck is de nieuwe hoofdcoach van RAFC. Hij heeft op de Bosuil een contract ondertekend voor de komende twee seizoenen,' meldt de club op de eigen website.

Antwerp en De Roeck hebben een gezamenlijke geschiedenis. De 44-jarige Belg speelde 93 wedstrijden voor The Great Old. Hij begon zijn trainersloopbaan bij K TSV Lyra en had daarna onder andere Berchem Sport, St-Truidense VV en Anderlecht onder zijn hoede. Bij Anderlecht was hij hoofdtrainer van zowel de eerste als de beloftenploeg, en later ook assistent- en interim-trainer. In 2021 startte De Roeck bij KVC Westerlo, waarmee hij kampioen werd op het tweede niveau. Vorig jaar december werd hij ontslagen bij Westerlo wegens teleurstellende resultaten.

Marc Overmars, de directeur voetbalzaken van Antwerp, stelde Van Bommel aan begin 2022. Van Bommel leidde Antwerp naar grote successen. De club werd vorig jaar kampioen van België, won de beker en de Supercup en kwalificeerde zich voor de groepsfase van de Champions League. Hoewel ze daarin van FC Barcelona wonnen, eindigden ze onderaan in de groep met FC Porto en Shakhtar Donetsk.

Het tweede seizoen van Van Bommel was minder succesvol. Antwerp eindigde op de zesde plaats in de Champions' play-offs en miste Europees voetbal, mede door verlies in de bekerfinale tegen Union. Vorige maand werd bekend dat het huwelijk tussen Antwerp en Van Bommel na twee seizoenen eindigt. Nu neemt De Roeck het stokje over van de Nederlander.