Mbappé over lastig laatste jaar bij PSG:

Mbappé over lastig laatste jaar bij PSG: "Zij hebben mij gered"

4 juni om 21:10
Laatste update: 4 juni om 21:15

Kylian Mbappé maakte deze week eindelijk bekend dat hij volgend seizoen in het shirt van Real Madrid te bewonderen zal zijn. De Franse superster sprak op de persconferentie bij Frankrijk voor het eerst over zijn laatste jaar bij Paris Saint-Germain. Volgens Mbappé is het te danken aan trainer Luis Enrique en technisch directeur Luis Campos dat hij nog in actie kwam bij PSG

Voor Mbappé was het afgelopen seizoen zijn lastigste tot dusver in zijn carrière. Het had weinig gescheeld of Mbappé kwam niet meer in actie voor PSG, nadat hij bekend had gemaakt dat hij zijn contract niet wilde verlengen.  "Ze zeiden dat ik niet meer voor PSG zou spelen, zo in mijn gezicht. Ze spraken met een gewelddadige toon tegen me", aldus Mbappé over de clubleiding van de club uit Parijs op het persmoment in aanloop naar het oefenduel van Frankrijk tegen Luxemburg. 

"De clubleiding vertelde me dat Luis Enrique en Luis Campos me hebben gered en dat ik zonder hen geen voet meer op het veld zou hebben gezet",  vervolgt Mbappé. "Daarom heb ik altijd erkenning gehad voor mijn trainer en de directeur." Opvallend genoeg passeerde Enrique de Franse aanvaller meermaals in competitiewedstrijden. 

Na zijn laatste seizoen bij PSG maakte Mbappé maandag bekend transfervrij de overstap naar Real Madrid te maken. Momenteel bereidt de aanvaller zich met Frankrijk voor op het EK, waar Nederland tijdens de groepsfase één van de tegenstanders is.