Voormalig jeugd-international staat voor switch naar Suriname

Voormalig jeugd-international staat voor switch naar Suriname
4 juni om 22:50

Stanley Menzo krijgt bij Suriname mogelijk op korte termijn een nieuwe speler tot zijn beschikking. Danilho Doekhi speelde in het verleden vijf interlands voor Jong Oranje, maar lijkt voor een switch te staan vanwege de enorme concurrentie bij het Nederlands elftal. 

In de Voetbal International laat Doekhi weten dat hij inderdaad is gepolst door de Surinaamse voetbalbond. "Ja, ik heb contact met Suriname. Er lopen gesprekken", zegt Doekhi. De verdediger toont zich in het weekblad realistisch over zijn kansen bij het Nederlands elftal. "In het Nederlands elftal is op mijn plek veel concurrentie. De spelers die daar staan, spelen bij Liverpool, Manchester City en Bayern München", klinkt het.

Toch heeft Doekhi de knoop over zijn interlandcarrière nog niet definitief doorgehakt. "Daar denk ik over na. Ik sluit dat zeker niet uit, maar een definitieve beslissing heb ik nog niet gemaakt. Ik zie het als een serieuze optie." Doekhi ziet dat Suriname een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt de afgelopen jaren. "Het leeft steeds meer en er komen telkens jongens bij. De komende interlands zitten Etienne Vaessen en Gyrano Kerk voor het eerst bij de selectie. Ik zie een stijgende lijn, daar wordt onderling ook over gesproken", besluit Doekhi.