Dit is de selectie van Canada voor de oefeninterland tegen Nederland

Dit is de selectie van Canada voor de oefeninterland tegen Nederland

6 juni om 11:08
Laatste update: 6 juni om 11:08

Het Nederlands elftal neemt het donderdagavond in De Kuip op tegen Canada. Het Noord-Amerikaanse land is één van de twee oefentegenstanders in aanloop naar het EK in Duitsland. Welke spelers zitten er eigenlijk in de selectie van Canada? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

Welke spelers zitten er in de selectie van Canada?

Canada bereidt zich net als Oranje voor op een eindtoernooi. De ploeg van bondscoach Jesse Marsch speelt op de Copa América in een poule tegen regerend wereldkampioen Argentinië, Chili en Peru. Oranje neemt het tijdens het EK op tegen Polen, Frankrijk en Oostenrijk. Vooral voor die laatste wedstrijd is Canada een ideale oefentegenstander, omdat Marsch jarenlang met de Oostenrijkse bondscoach Ralf Rangnick samenwerkte en vrijwel dezelfde voetbalvisie deelt. Hun ploegen spelen op een nagenoeg zelfde manier; vol pressing.

De grootste naam in de selectie van Canada is zonder twijfel linksback Alphonso Davies, die bij Bayern München speelt. Davies maakt komende zomer vermoedelijk een toptransfer naar Real Madrid, maar is niet de aanvoerder van zijn land. Dat is middenvelder Stephen Eustáquio van FC Porto.

Canada nam in 2022 voor het eerst sinds decennia weer deel aan een WK. Tijdens dat toernooi was de pijlsnelle Lille-spits Jonathan David een blikvanger. Hij speelt voorin vermoedelijk samen met Cyle Larin van RCD Mallorca, die de huidige all-time topscorer van Canada is. Er zit ook een Eredivisie-speler in de huidige selectie. Aanvaller Charles-Andreas Brym van Sparta Rotterdam heeft al elf officiële interlands op zijn naam staan.

Selectie Canada

Keepers: Maxime Crépeau (Portland Timbers), Dayne St. Clair (Minnesota United), Tom McGrill (Brighton & Hove Albion)

Verdedigers: Richie Laryea (Toronto FC), Alphonso Davies (Bayern München), Kamal Miller (Portland Timbers), Alistair Johnston (Celtic), Derek Cornelius (Malmö FF), Möise Bombito (Colorado Rapids), Dominick Zator (Korona Kielce), Luc de Fougerolles (Fulham), Kyle Hiebert (St. Louis City)

Middenvelders: Jonathan Osorio (Toronto FC), Samuel Piette (CF Montréal), Stephen Eustáquio (FC Porto), Ismaël Koné (Watford), Mathieu Choinière (CF Montréal)

Aanvallers: Cyle Larin (RCD Mallorca), Junior Hoilett (Aberdeen), Jonathan David (LOSC Lille), Tajon Buchanan (Internazionale), Liam Millar (Preston North End), Charles-Andreas Brym (Sparta Rotterdam), Iké Ugbo (Sheffield Wednesday), Jacob Shaffelburg (Nashville SC), Theo Bair (Motherwell), Tani Oluwaseyi (Minnesota United)