Waarom mist Michal Sadilek het EK?

Ongeluk Sadilek zit anders in elkaar: hierom mist de FC Twente-speler het EK

10 juni om 17:20

Voor Michal Sadilek is de voorbereiding op het EK uitgelopen op een ramp. De Tsjechische middenvelder mist het toernooi door een opgelopen blessure, maar daarover heeft de voetbalbond gelogen. Waarom mist Sadilek het EK precies? VoetbalNieuws.nl geeft antwoord op die vraag.

Het was triest nieuws toen naar buiten kwam dat Sadilek het EK zou missen. De speler van FC Twente behoorde tot de 26 definitieve selectiespelers van Tsjechië en was met het land in voorbereiding op het Europees Kampioenschap naar Oostenrijk afgereist. Daar werden de laatste puntjes op de i gezet, maar na een val met de fiets was het gedaan met zijn EK-kansen. Sadilek werd per ambulance afgevoerd, maar BILD vond dat het verhaal geheel verzonnen was.

Waarom mist Sadilek het EK?

'Schandaal rond gewonde Tsjechische-ster', schrijft het Duitse medium groot in de krant. Na het weekend kwam naar buiten dat Sadilek niet gewond was geraakt na een fietsongeluk, maar dat de middenvelder in een ongeluk was gekomen met een mountain-GoKart. Het vervoersmiddel is populair onder toeristen en is een driewieler waarmee van de berg gereden wordt. Daarmee kwam hij in een gat terecht en dat is de officiële reden waarom hij geblesseerd is geraakt.

Wat zegt de Tsjechische voetbalbond over de zaak?

Voor het laatste oefenduel met Noord-Macedonië was er veel te doen in de Tsjechische media over de zaak. De woordvoerder ging door het stof volgens Tubantia. 'De woordvoerder van de Tsjechische bond heeft maandag z’n excuus aangeboden vanwege het feit dat er in eerste instantie werd gezegd dat Sadilek van de fiets was gevallen', scrhijft de Nederlandse krant. 'Hij benadrukt wel dat de speler van FC Twente niets verkeerds heeft gedaan, omdat het ongeval op een vrije dag was. Bij FC Twente weten ze nog niet de precieze toedracht, maar wel dat er sprake was van een wond die langdurig is gehecht.'

Ook de bondscoach sprak zich uit over de zaak en benadrukte de triestheid van de zaak. "Toen Sadilek wegging, hadden alle jongens tranen in hun ogen", zei Ivan Hašek op zijn persconferentie voorafgaand aan het uitzwaaiduel. "Jammer, hij keek uit naar het EK."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!