'Feyenoord shopt in de MLS en heeft nieuwe spits zo goed als binnen'

Feyenoord heeft zijn nieuwe spits zo goed als binnen
12 juni om 07:36
Laatste update: 12 juni om 08:42

Julián Carranza wordt vrijwel zeker de nieuwe spits van Feyenoord. Fabrizio Romano meldt dat de 24-jarige aanvaller van Philadelphia Union een meerjarig contract zal tekenen bij de club uit Rotterdam.

Wat Feyenoord betaalt voor Carranza is nog niet bekend. De Argentijnse jeugdinternational heeft een contract tot eind 2024 bij Philadelphia Union, dus een bescheiden transfersom lijkt voldoende voor de Rotterdammers.

Carranza, die mondeling akkoord is met Feyenoord, staat sinds 2019 onder contract in de Major League Soccer. Inter Miami kocht hem voor 5,45 miljoen euro van Banfield, waar hij een half jaar werd gestald. Bij Inter Miami kon Carranza niet overtuigen met drie doelpunten in 42 wedstrijden. In de zomer van 2022 vertrok hij voor 500.000 euro naar Philadelphia Union.

Bij Philadelphia Union bloeide Carranza op. Hij scoorde 43 keer en gaf 20 assists in 95 wedstrijden. Transfermarkt schat zijn marktwaarde op 6 miljoen euro. De onderhandelingen tussen Feyenoord en Philadelphia Union bevinden zich in een afrondende fase, waardoor de deal snel rond kan komen.