Dit zegt Nathan Aké over het verschil tussen Koeman en Van Gaal

Nathan Aké vertelt waarom Koeman rustiger is
12 juni om 07:54

Nathan Aké heeft Ronald Koeman in gesprek met Voetbal International vergeleken met Louis van Gaal. De verdediger van Manchester City ziet overeenkomsten tussen de bondscoach van Oranje en zijn clubtrainer Pep Guardiola. VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken voor je op een rij.

Aké werkte eerder samen met Van Gaal tijdens het WK 2022 en traint nu onder Koeman bij Oranje. In een interview met Voetbal International zegt Aké: "Er zijn veel overeenkomsten tussen Koeman en Van Gaal. Ze willen allebei duidelijk zijn en de intensiteit op de trainingen is hetzelfde."

Er zijn echter ook verschillen tussen de twee coaches. "Koeman is relaxter in het geven van eigen verantwoordelijkheden aan spelers," aldus Aké. "Van Gaal zit er meer bovenop en is dwingender. Koeman lijkt daarin meer op Guardiola. Guardiola laat de spelers ook vaak zelf dingen oplossen."

Aké bereidt zich met Oranje voor op zijn derde eindtoernooi. Hij heeft een basisplaats in het team van Koeman en speelt als linksback in een 4-3-3-formatie, of als linkercentrale verdediger in een 5-3-2-systeem. Bij Manchester City hoort Aké niet tot de vijf aanvoerders, maar als ervaren speler weet hij wat er nodig is om prijzen te winnen.