Investeerders melden zich na oproep bij Vitesse: 'Situatie toch penibel'

Situatie Vitesse penibel
12 juni om 18:15

Er hebben zich meerdere investeerders gemeld bij Vitesse om de club over te nemen. Echter helpt het de Arnhemmers niet heel veel, want de partijen willen slechts naar de toekomst kijken. Daarnaast is ook de WHOA-procedure op een mislukking uitgelopen.

'Er zijn bij Vitesse meerdere biedingen binnengekomen om de club over te nemen melden bronnen rond de club', zo schrijft De Telegraaf. 'Dat is op zichzelf een positief bericht, ware het niet dat al die geïnteresseerde partijen – naar verluidt allemaal uit het buitenland – wél de toekomst van de club willen financieren, maar níet het verleden. En daar zit de grote pijn met een schuld van 18,9 miljoen euro.'

Ook de WHOA-procedure die is gestart door de Arnhemse club heeft niet voor veel positief nieuws gezorgd. 'Waar lang is gehoopt op WHOA als oplossing voor die schuldenberg, kan dat inmiddels beschouwd worden als een gepasseerd station', aldus de krant. 'Het plan om de voor de WHOA benodigde 6 à 7 miljoen euro op te halen bij het Arnhemse bedrijfsleven heeft te weinig opgeleverd – de teller is gestokt op 1,8 miljoen euro – en inmiddels past een WHOA-procedure volgens betrokkenen niet meer in het tijdspad om de licentie te behouden.'

Vitesse heeft nog tot maandag om te komen met een plan dat de licentiecommissie van de KNVB goedkeurt. Mocht de commissie die later op die maandag bijeen komt alsnog niet akkoord gaan met de plannen, dan is het einde verhaal. De Arnhemmers zullen dan hun licentie verliezen en dan verdwijnt de club uit het betaald voetbal.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!