Hierom moet Loïs Openda het Belgische kamp mogelijk tijdens het EK verlaten

Hierom moet Loïs Openda het Belgische kamp mogelijk tijdens het EK verlaten

13 juni om 14:30

Loïs Openda staat voor een spannend EK, maar niet alleen vanwege het toernooi. De aanvaller van België kan begin juli voor het eerst vader worden. Zijn vrouw is hoogzwanger en verwacht hun kind rond de kwartfinales van het EK.

Openda mogelijk vader tijdens het EK

Openda gaf aan dat hij naar huis zal gaan als zijn vrouw bevalt, zelfs als dit tijdens het EK gebeurt. "Het is een drukke periode, maar het geeft veel energie. Als mijn vrouw gaat bevallen, ga ik even naar huis om mijn kind te zien. Daarna keer ik weer terug", bevestigde hij donderdag op een persconferentie. Voor de poulefase vormt dit geen probleem, maar bij verdere voortgang in het toernooi kan bondscoach Domenico Tedesco mogelijk niet op Openda rekenen.

Drie weken geleden trouwde Openda, en nu staat hem nog een groot moment te wachten. De Belgische ploeg heeft echter voldoende opties in de aanval met spelers als Charles De Ketelaere, Leandro Trossard en Dodi Lukebakio. Zij kunnen de rol van Openda overnemen indien nodig.

De Rode Duivels starten hun EK-campagne komende maandag in Frankfurt tegen Slowakije. Daarna wachten Roemenië en Oekraïne in poule E.