Veerman van Oranje-fan naar EK-ganger

Veerman van Oranje-fan naar EK-ganger: "Wel bekend dat ik dolgraag met hem speel"

14 juni om 06:55

Joey Veerman was bij het vorige EK nog toeschouwer op de tribune, maar een paar jaar later staat de middenvelder op het punt zijn eerste EK zelf te spelen in Duitsland. De balcontroleur van PSV spreekt tegenover de NOS over zijn ploeggenoten en gevoelens rondom het EK.

Veerman heeft het onder meer over ploeggenoot Jerdy Schouten. "Het is volgens mij wel algemeen bekend dat ik dolgraag met Jerdy speel. We hebben een heel goed seizoen gedraaid bij PSV. Het zou leuk zijn om het nu ook op allerhoogste niveau te mogen laten zien", meent de middenvelder. "Jerdy is meer de balansbewaker en ik ga wat meer naar voren als we in de aanval zijn. Zulke automatismes ontwikkel je op de training. Of ik hem beter maak? Ik hoop dat we elkaar beter maken."

Na een goede voorbereiding van Oranje (twee 4-0 overwinningen tegen Canada en IJsland, red.) lijkt de ploeg klaar voor het EK. Veerman denkt dat de lange voorbereiding heeft geholpen. "Normaal ben je een dag of tien bij elkaar. Nu al langer. Ik denk dat dit kamp mij wel goed heeft gedaan. Je leeft echt ergens naar toe en merkt dat het heel groot is, ook al speelden we oefenduels. Ik ben echt heel benieuwd hoe dat is op het EK. Ik heb het meest zin in het spelen van de wedstrijden."