'Ajax lijkt miskoop kwijt te raken: Napoli toont interesse in EK-ganger'

'Ajax lijkt miskoop kwijt te raken: Napoli toont interesse in EK-ganger'
14 juni om 10:12
Laatste update: 14 juni om 10:12

Napoli is geïnteresseerd in Borna Sosa, aldus Corriere dello Sport. De Italiaanse club zoekt een nieuwe linkervleugelverdediger en heeft daarbij de naam van de Kroaat genoteerd.

De 26-jarige Borna Sosa mag deze zomer vertrekken uit Amsterdam. De Kroatische vleugelverdediger kwam vorig jaar voor acht miljoen euro over van VfB Stuttgart, maar wist niet te overtuigen. Dit seizoen speelde hij 25 wedstrijden voor Ajax en gaf vijf assists. Volgens bronnen zijn beide partijen gebaat bij een transfer. De Amsterdammers lijken bereid Sosa te laten gaan, zeker gezien het teleurstellende seizoen.

Antonio Conte, de nieuwe hoofdtrainer van Napoli, is naar verluidt zeer gecharmeerd van Sosa. De Kroatische speler bereidt zich momenteel met zijn nationale team voor op het EK 2024 in Duitsland, maar zijn toekomst lijkt in Italië te liggen. Napoli overweegt ook andere opties, zoals Vanderson van AS Monaco en Miguel Gutierrez van Girona, om hun verdediging te versterken.

De komst van Sosa naar Amsterdam was een beslissing van Sven Mislintat, die Sosa aantrok na het mislopen van Nicolas Tagliafico. Helaas bleek de transfer geen succes en lijkt het huwelijk tussen Sosa en Ajax voorbij. De Kroaat moest vaak op de bank plaatsnemen. Wanneer hij wel speelde, werd Sosa bekritiseerd op zijn verdedigende kwaliteiten.

Ondanks een teleurstellend seizoen blijven Ajax-spelers in trek. Naast Sosa staat ook Kenneth Taylor in de belangstelling van Napoli, hoewel zijn vertrek momenteel onbespreekbaar is voor Ajax.