'Pavlidis heeft transfer te pakken: Benfica en AZ akkoord over transfersom'

'Pavlidis heeft transfer te pakken: AZ bereikt akkoord met Portugese topclub'

14 juni om 11:39
Laatste update: 14 juni om 11:40

AZ en Benfica zouden akkoord zijn over de transfer van Vangelis Pavlidis. Volgens het Portugese Record maakt de club uit Lissabon ongeveer twintig miljoen euro over naar Alkmaar voor de diensten van de Eredivisie-topscorer. 

De transfer hing al een tijdje in de lucht. Pavlidis gaf namelijk al langer aan een stap hogerop te willen maken. De Griek tekent volgens het Portugese medium een meerjarig contract bij Benfica. Clubs uit Italië en Duitsland waren ook geïnteresseerd, maar vissen achter het net. De verwachting is dat de deal snel officieel wordt. Benfica-trainer Roger Schmidt is gecharmeerd van Pavlidis en bereid te voldoen aan AZ’s vraagprijs van twintig miljoen euro.

Pavlidis kende een goed seizoen bij AZ met 29 goals in 34 Eredivisie-wedstrijden. Hiermee werd de Griek gedeeld topscorer met Luuk de Jong en was een vertrek onvermijdelijk. In totaal scoorde Pavlidis tachtig keer in 137 duels voor AZ. Ook speelde hij eerder voor Willem II. In alle competities maakte de aanvaller in het seizoen 2023/2024 33 goals en zes assists in 46 wedstrijden.

Pavlidis speelde recent nog voor de Griekse nationale ploeg, waar hij een penalty verdiende en een assist gaf in de 2-0 overwinning op Malta. Zodra hij terugkeert van zijn vakantie zou zijn transfer officieel worden aangekondigd door Benfica.