Vermoedelijke opstelling Italië tegen Albanië op het EK 2024

Vermoedelijke opstelling Italië: titelverdediger opent EK tegen Albanezen

15 juni om 14:27

Ook voor de titelverdediger op dit EK gaat het toernooi beginnen! Italië trapt om 21.00 uur in het Signal Iduna Park af tegen Albanië. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van de Azzuri met je door!

Vermoedelijke opstelling Italië

Bondscoach Luciano Spalletti kan rekenen op een fitte selectie, inclusief Nicolo Barella die volledig is hersteld van zijn blessure. In de verdediging kiest Spalletti voor een viermanslinie met Gianluigi Donnarumma in het doel. De verdediging bestaat waarschijnlijk uit Giovanni Di Lorenzo, Riccardo Calafiori, Alessandro Bastoni en Federico Dimarco. Die solide defensie moet de basis vormen voor een succesvolle start van het toernooi.

Op het middenveld verwacht men dat Jorginho en Barella de centrale posities innemen. Davide Frattesi zal naar alle waarschijnlijkheid als aanvallende middenvelder starten, met Federico Chiesa en Lorenzo Pellegrini aan zijn zijden. In de aanval staat Gianluca Scamacca centraal. De spits is in topvorm en krijgt de steun van Chiesa, Frattesi en Pellegrini om de Albanese verdediging te ontregelen.

Vermoedelijke opstelling Italië: Donnarumma; Di Lorenzo, Calafiori, Bastoni, Dimarco; Jorginho, Barella; Chiesa, Frattesi, Pellegrini, Scamacca.