'Dortmund-coach Sahin heeft PSV'er en Feyenoord-huurling op wensenlijstje staan'

'Dortmund-coach Sahin heeft PSV'er en Feyenoord-huurling op transferlijstje staan'
17 juni om 18:38

Nuri Sahin, de kersverse trainer van Borussia Dortmund, heeft volgens Sky Sports een wensenlijstje opgesteld voor de komende transferzomer. De Duits-Turkse coach zou naar verluidt een aantal spelers graag naar het Signal Iduna Park zien komen, waaronder drie Eredivisie-bekenden.

Zo heeft Sahin zijn oog laten vallen op Jerdy Schouten van PSV, die momenteel met Oranje deelneemt aan het EK in Duitsland. De middenvelder is samen met onder meer Yankuba Minteh en Ferdi Kadioglu in beeld om Dortmund te gaan versterken.

Minteh staat momenteel onder contract bij Newcastle United, maar werd afgelopen seizoen verhuurd aan Feyenoord. De Gambiaanse vleugelspeler is een back-upoptie wanneer het definitief aantrekken van Jadon Sancho van Manchester United mislukt, of wanneer Donyell Malen of Karim Adeyemi nog worden verkocht. Kadioglu speelt momenteel als linksback voor Fenerbahçe, maar is geboren in Arnhem en kwam in het verleden uit voor Jong Oranje en NEC.

Hoe concreet de belangstelling van Dortmund is, is niet bekend. Van Minteh is bekend dat hij bij een geschikte aanbieding wederom verhuurd mag worden door Newcastle, of eventueel een definitieve transfer kan maken. Schouten heeft bij PSV nog een contract tot medio 2028 en geldt daar als de absolute motor op het middenveld. De Eindhovenaren betaalden afgelopen zomer circa vijftien miljoen euro voor hem aan Bologna.